50% намаление звучи леко съмнително. Всичко над 25-30% трябва да се гледа със скептицизъм
Автор: Екип Varna24.bg 22:50 / 24.11.2023Коментари ()1176
©
"50% намаление звучи леко съмнително. Всичко над 25-30% трябва да се гледа със скептицизъм. Възможни са такива намаления, но все пак трябва да се има едно наум". Това заяви директорът на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов в "Интервюто на NOVA".

"Ние постоянно съветваме хората да не гледат толкова процентите, а да сравняват самите цени такива, каквито са. Колкото повече оферти на различни търговци проверявате, толкова по-вероятно е да намерите най-изгодната", изтъкна той. По думите му опити за манипулации със законовите изисквания ще има винаги.

"Дори не е ясно доколко законовите изисквания са адекватни", смята още Николов.

Николов обясни, че по закон намаление може да се предлага от най-ниската цена за последния месец. На практика обаче за повечето от нас е невъзможно да сравним какви са били цените преди 30 дни.

Докато самите потребители не се научат сами да си бъдат "инспектори", въпросът за това дали намаленията са реални ще продължи с години. В същото време в България глобите за злоупотреби са много малки, поради което търговците често са изкушени да пробват всякакви трикове за събиране на печалби, добави директорът на Асоциация "Активни потребители".


https://www.varna24.bg/novini/interesno/50-namalenie-zvuchi-leko-sumnitelno-Vsichko-nad-25-30-tryabva-da-se-gleda-sus-skepticizum-1909105
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.