С едно парче две манджи и то нискокалорични – едва 18 калории за 100 грама | ||||||
| ||||||
Тиквата има богато съдържание на калий, мед, манган, желязо, магнезий и фосфор, белтъчини, въглехидрати, витамини С, Е, В2, В3, В6 и фолиева киселина. Важно е да се отбележи, че тиквата е бедна на прости захари, което означава, че е подходяща за консумация дори и от хора, страдащи от диабет и сърдечно-съдови заболявания. Blagoevgrad24.bg ще ви предостави две много бързи и лесни рецепти и отново натъртваме- само с парче тиква, което обаче разделяме на две. Крем карамел с тиква – 100 мл белтъци – 300 гр печена тиква – 60 гр еритритол /подсладител/ – 60 гр скир с вкус ванилия "Ванилия" – Ванилия Нарязваме тиквата на кубчета, заливаме я с чаша гореща вода и печем 30 мин на 200 градуса. Разбиваме белтъците с ванилията, добавяме подсладителя и скира. Заливаме запечената тиква и печем още 15-20 мин. Превръща се в нещо превъзходно и нискокалорично, а си е десерт. Супа от тиква – 400 гр тиква – 2 малки картофа – един голям морков – Кокосово мляко – Кокосово масло – Джинджифил Сварявате зеленчуците, оцеждате ги като оставите 1 чаена чаша от бульона, пасирате и добавяте 1 супена лъжица кокосово масло и 1 чаена чаша кокосово мляко. Супата е готова. Овскусявате според вашите предпочитания. |