Нова шашма! Внимавайте в заведенията, в менюто цената е една, на касовия бон - друга | ||||||
| ||||||
Хората разказват, че в един ресторант във Варна крайната цена на сметката била с 2 лева повече. Да, незабележимо е, на фона на цялата сума, но трябваше да се загледаме в касовия бон, за да видим разликата. Хората обясняват, че в менюто била обявена една цена на десерта. Поръчали си 4. Накрая всеки от тях заплатил. По-късно, заглеждайки се в касовия бон, установили че десерта не бил на тази цена, обявена в менюто, а с 50 стотинки по-скъп. За 50 стотинки на човек, което сумарно за компанията от 4 човека е 2 лева, никой не искаше да прави скандал. Но колко хора минават на ден през заведението, колко десерта си поръчват? Ако са примерно 100 десерта, то ресторанта печели 50 лева отгоре и то само за ден. Така за месец - при 30 дни, чистата му печалба е 1500 лева, което вече е голяма сума, обясниха още хората. Те препоръчват клиентите да си отварят очите и да проверяват сметките, преди да са ги платили. |