Бойко Борисов на посещение в Белослав и Евксиноград
Автор: Екип Varna24.bg 19:15 / 12.10.2010Коментари ()4658
© Varna24.bg
Министър-председателят Бойко Борисов ще посети община Белослав, област Варна, съобщиха от правителствената информационна служба. По време на визитата си той ще присъства на откриването на новоизградена канализационна мрежа и колекторна система към съществуващата пречиствателна станция и водоснабдителна мрежа на града, финансирана със средства по Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013" на стойност 21 675 497 лв.

В Белослав премиерът ще направи и първа копка на обект "Белослав - промяна на физическата и жизнена среда за жителите му, привлекателен за туристи и инвеститори".
Дейностите по обекта възлизат на обща стойност 5 284 233,84 лв. и са финансирани по Оперативна програма "Регионално развитие 2007 - 2013"

На двудневно посещение у нас по покана на българския премиер Бойко Борисов пристига полският министър-председател Н. Пр. Доналд Туск. Делегацията, начело с Доналд Туск, ще бъде настанена в правителствената резиденция "Евксиноград" край Варна. В официалната програма на посещението са предвидени среща "на четири очи" между двамата премиери и пленарни разговори между делегациите, които ще се проведат в резиденцията на 13 октомври (сряда). По-късно Бойко Борисов ще даде вечеря в чест на премиера на Република Полша.

В четвъртък двамата министър-председатели ще направят съвместно изявление за медиите. Преди да отпътуват, Н.Пр. Доналд Туск и водената от него делегация ще посетят културни забележителности в околностите на Варна.

 

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Boiko-Borisov-na-poseshtenie-v-Beloslav-i-Evksinograd-198321
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.