Белобрадова за споделеното родителство: Ролята на бащата в семейството се промени
Автор: Екип Varna24.bg 19:11 / 30.01.2024Коментари ()1198
© NOVA
Темата за споделеното родителство попадна във фокуса на депутати, институции и неправителствени организации. В момента споделеното родителство след бракоразводно дело е възможно само след споразумение между родителите. Целта на промените е майката и бащата да имат равни права.

"Всички организации и институции знаеха много добре, че споделеното родителство е проблем, който стои от много време на масата". Това заяви депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова.

"Време е да се отвори темата как не само нормативно решаваме този институт, който не е приет все още в българското законодателство, а и как решаваме всички останали проблеми, които произтичат от неизпълнение на съдебни решения", сподели Белобрадова пред NOVA.

По думите ѝ законодателството не е дискриминационно по отношение на бащите. "В голяма степен и ролята на бащата се промени в семейството, в много положителен смисъл", заяви депутатът.

"Идеята за съвместното родителство означава всички да взимат активно участие в отглеждането на детето, но и да могат да влизат в редовен контакт с него, за да израства то като един уравновесен човек", каза още Белобрадова.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Belobradova-za-spodelenoto-roditelstvo-Rolyata-na-bashtata-v-semeistvoto-se-promeni-1985423
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.