Изчезна череп на жертва на убийство
Автор: Екип Varna24.bg 09:26 / 19.10.2010Коментари ()1315
© Varna24.bg
Изчезна черепът на Златко Калайджиев, който бе очистен през август 2008 г. от бригадата за мокри поръчки на Стоян Петров - Килъра. За екзекуцията на мъжа, за когото също се подозира, че е бил част от групата за убийства, стана ясно след самопризнанията на Недялко Димитров - Момата. Той, както и Килъра са подсъдими във Варненския окръжен съд за това, че са ликвидирали Златко. Обясненията на Момата за това как е бил умъртвен той обаче се разминавали с други доказателства по делото, а и в самата съдебно-медицинска експертиза имало неясноти. До голяма степен те се дължали на това, че когато патоанатомите поели случая, тялото било в напреднало разложение. Освен това при изравянето на трупа в землището на с. Приселци от разследващите се видяло, че кучета го били наръфали и главата била отделена от тялото. Заради появилите се разминавания, съдебният състав назначил нова експертиза, която налагала ексхумацията на останките. След приключване на фазата на разследването и внасяне на делото в съда, те били дадени на близките на Златко, в един найлонов чувал. Без да оглеждат торбата с кокали, те ги погребали, както си му е редът в гробището на Аврен, откъдето родом е Кавалджиев.

За ексхумацията на трупа било насрочено съдебно заседание на гробищата, където присъствали всички страни в процеса, както и единият подсъдим - Момата. Другият - Стоян Килъра, е в неизвестност и е обявен за общодържавно издирване от май т. г., когато бе пуснат от ареста за "добро процесуално поведение".

При отваряне на чувала с кости съдебният състав останал силно изненадан. Станало ясно, че липсва черепът на Златко, но за сметка на това в торбата има две тазови кости. Патоанатомът, натоварен с екепертизата - д-р Деян Демиров, отказа всякакъв коментар по случая. Той отказа да обясни и как според него тазът се е озовал в чувала, а черепът го няма. От прокуратурата също отказаха информация с мотива, че делото вече е в съдебна фаза. Едно е ясно - ще има още една експертиза. На намерения таз ще бъде направен ДНК анализ, за да се установи от чие тяло е.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 6
02.03.2011 »
14.04.2009 »
01.04.2009 »
20.01.2009 »
13.01.2009 »
12.01.2009 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Izchezna-cherep-na-zhertva-na-ubiistvo-199885
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.