Алекса Тачев: Не е нужно да излезеш в чужбина, за да успееш
Автор: Живко Кръстев 12:09 / 22.02.2024Коментари ()1275
©
Младите хора трябва да са проактивни и да не се отказват от нещото, което ги карат да се вдъхновяват, нещото, което им носи удоволствие да се занимават с него и да го работят и професионално. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ Алекса Тачев от екипа на Сдружение "Аз мога тук и сега“.

Инициативата "Поход на вдъхновителите“ се провежда вече 11-та година, като събитието на 24 февруари във Варна ще бъде под № 62, разказа още Алекса Тачев. По думите му целта на събитието е да вдъхновява и мотивира, да разрушава апатията и безразличието у младите хора, като за целта Сдружението "Аз мога тук и сега“ ги среща с реални примери на хора, които успяват в България. "Опитваме се да намираме хора в населените места, където провеждаме "Походите на вдъхновителите“, които са местни, които са от същото населено място, и съответно те да дават своя пример за успех.“

Инициативата се провежда в различни места в България, като фокусът не са само големите градове, но най-вече към малките населени места, където според него младите хора имат нужда от хора, вдъхновители, "които да дадат този положителен пример, който е успешен, и може да вдъхнови тези млади хора да продължат своето развитие без значение от посоката в която са се ориентирали,“ сподели той.  

Според Алекса Тачев не е нужно да излезеш в чужбина, за да успееш – в България абсолютно всичко е възможно. "Различните успехи се свеждат до няколко общи неща:  това да си повярваш, да си избереш посока и да я следваш активно и последователно, и да не се спираш пред трудности.  Първата крачка да си избереш фокус, а след това да се запознаеш със стъпките, които са ти необходими за да стигнеш там,“  смята още той.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Aleksa-Tachev-Ne-e-nuzhno-da-izlezesh-v-chuzhbina-za-da-uspeesh-2014048
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.