Домашен арест за обвинен в разпространение на амфетамини
Автор: Екип Varna24.bg 16:57 / 26.10.2010Коментари ()808
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд измени от "задържане под стража" в "домашен арест" мярката за неотклонение на Пейчо Пейчев от Шумен, разследван за разпространение на амфетамини в родния си град. Миналата седмица Шуменският окръжен съд задържа под стража 20 годишния младеж, след като беше привлечен като обвиняем заедно с други две лица по досъдебно производство на ОД на МВР в Шумен затова, че придобили и държали амфетамини, за да продават на зависими от дрогата лица.

Пресслужбата на съда уточнява, че разследването по това дознание е започнало през февруари тази година. В хода на следствените действия, след множество показания на лица, които си купували дрога от кръга на заподозрените лица, се стигнало до претърсване на дома, в който Пейчо обитава, заедно с други лица. На 15 октомври, от жилището на ул."Л.Каравелов" в Шумен, полицаите иззели 11 пакетчета с бяло прахообразно вещество, което било разпръснато на различни места. Експертизата установила, че става въпрос за амфетамини. Тогава се стигнало до задържането на Пейчо.

Днес защитата на младежа припомни, че Пейчев е бил арестуван заради разпространение на марихуана, а обвинението, което му е било повдигнато по дознанието е за продажба на амфетамини. Адвокатът се позова и на събраните гласни доказателства, според които нямало твърдение, че Пейчо продава амфетамини.

Въззивната апелативна инстанция споделя извода на Шуменския окръжен съд, че Пейчев е съпричастен към престъпната дейност, но няма данни той да има връзка с предмета на обвинението. Освен това този съд намира, че не е реална и опасността ако е на свобода младежът да се укрие от наказателно преследване.

Определението, с което Варненският апелативен съд уважи молбата на Пейчев и измени в "домашен арест" мярката му за неотклонение не подлежи на обжалване.




Още по темата: общо новини по темата: 9
12.10.2010 »
01.06.2010 »
21.04.2010 »
20.04.2010 »
20.04.2010 »
14.04.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Domashen-arest-za-obvinen-v-razprostranenie-na-amfetamini-201961
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.