Европейският парламент поиска нова Стратегия за черноморския регион
Автор: Екип Varna24.bg 15:17 / 05.11.2010Коментари ()630
© Varna24.bg
За изготвянето на нова обща Черноморска стратегия, която да не дублира старата и да обедини страните от региона, призовават от Европейския парламент. Това съобщи във Варна евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев. Той уточни, че приоритети при разработването й трябва да бъдат инфраструктурата, екологията и културно-историческото наследство в Черноморския регион. Важни аспекти са и координирането на спасителни операции, както и свързването на Дунавската с Черноморската стратегия, коментира Ковачев.

Той обяви още, че има идея за обучение в училищата по въпроси, свързани с Европейския съюз. То ще включва посещения по школата и организиране на дебати. "Целта не е политическа агитация, а разясняване на историята на ЕС, ролята на институциите, правата и задълженията на гражданите", обясни евродепутатът.

Според него, като бъдещ член на еврозоната страната ни е редно да се включи в механизма за финансова дисциплина "Европейски семестър" догодина, или по-късно в зависимост от развитието й. 750 милиарда евро "финансов пояс" са предвидени до 2013-та година за страни, изпаднали в затруднение, каза още Андрей Ковачев.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Evropeiskiyat-parlament-poiska-nova-Strategiya-za-chernomorskiya-region-204542
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.