Съветници пускат нови строежи на Златните
Автор: Екип Varna24.bg 11:36 / 08.11.2010Коментари ()906
© Varna24.bg
Тихомълком сред мнозинството около ГЕРБ през Общинския съвет се промъква решение, което най-вероятно ще роди поредния строителен скандал в Златни пясъци. Става въпрос за съгласуването на план за регулация и застрояване на имот, който е предназначен за жилищна сграда и басейн. Според специалисти, ако двата обекта бъдат изградени, това ще стане по ръба на закона. Проблемът идва от факта, че претоварената пречиствателна станция на курорта не може да поеме отпадъчните им води. Това обстоятелство обаче се заобикаля с помощта на коалиция от съветници, приели да подкрепят разрешените за строителство. Според общински съветници, пожелали анонимност, хора на високо ниво в ГЕРБ специално са им говорили по казуса, убеждавайки колко е правилно този строеж да бъде разрешен. Членовете на местния парламент били привиквани и на четири очи им било обяснявано, че планът трябва да мине.

Решението всъщност вече получи одобрение в архитектурната комисия и ще бъде гласувано на предстоящата сесия. На заседанието й беше огласено намерението на собственика на имота да направи в него и пречиствателна станция. Такова "самостоятелно" решение обаче противоречи на Закона за устройство на черноморското крайбрежие, категорични са запознати.

Владимир Тонев, шеф на комисията

Решението е политическо

Самият председател на архитектурната комисия Владимир Тонев коментира това твърдение с думите, че решението на съветниците е политическо. По негови думи, след като експертите на администрацията не са видели проблем, няма причина новото строителство в Златни пясъци да бъде спряно. Предложението за застрояването на имота, който се намира зад хотел "Астория", не за пръв път се опитва да пробие през Общинския съвет. То вече е било спирано от местния парламент, но сега, с помощта на мнозинството на ГЕРБ, е на път да възроди спряно с много усилия незаконно строителство в Златни пясъци.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Suvetnici-puskat-novi-stroezhi-na-Zlatnite-205000
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.