Рекорден брой руснаци посетили курортите ни това лято
Автор: Екип Varna24.bg 16:00 / 08.11.2010Коментари ()470
© Varna24.bg
2010-та се определя като година на съживяване на туризма в световен план, изключение не прави и родният по северното ни черноморие, коментира председателят на Варненската туристическа камара доц. Марин Нешков. Най-характерен е ръстът на обемните показатели като брой туристи, нощувки и постъпления от туризъм.

И това лято курортите край Варна са били посетени доминиращо от румънски и немски гости. Рекордни стойности е достигнал броят на руските туристи. Най-предпочитани от летовниците са били високият клас хотели, които предлагат качествени услуги и много екстри на сравнително приемливи цени, обясни доцентът.

Въпреки почти летните температури в последните дни, увеличение на посетителите, особено от чужбина, не се наблюдава. Председателят на туристическата камара във Варна обяви още, че има очакване за по-добре планиран, балансиран и управляван ръст на легловата база догодина. Положителната страна на кризата според него е известното отрезвяване по отношение на презастрояването и урбанизацията на курортите.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Rekorden-broi-rusnaci-posetili-kurortite-ni-tova-lyato-205109
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.