Калпав ток извади от строя гимназията по електротехника
Автор: Екип Varna24.bg 15:44 / 10.11.2010Коментари ()1090
© Varna24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Поредица от токови удари рано сутринта, последвани от нестабилно напрежение на електричеството, извадиха от строя техниката в Професионалната гимназия по електротехника. За неприятния инцидент информира помощник директорът на училището инж. Миглена Андреева. От разказа й стана ясно, че напрежението в мрежата е било далеч над стандартните 220 волта. След токовите удари много от компютрите, климатиците, принтерите и други уреди започнали да пушат. Специалист от гимназията измерил показателите и установил, че напрежението достигало до 400 волта.

От ръководството на гимназията взели решение да изключат всички електрически уреди и към 8.40 ч. се обадили на Е.ОН. Техниците на енергоснабдителното дружество пристигнали около 9.30 ч. и след проверка съобщили на преподавателите, че е срязан кабел в трафопоста, който захранва сградата.

Продължава работата по отстраняване на повредата. Все още не е възможно да се установи какви са щетите, тъй като сградата продължава да е без ток, каза инж. Андреева. Ако от Е.ОН не проявят разбиране, ще се наложи да търсим правата си по съдебен ред, категорична беше тя.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 2
17.11.2010 »
10.11.2010 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Kalpav-tok-izvadi-ot-stroya-gimnaziyata-po-elektrotehnika-205715
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.