Гените и храненето определят чувството за щастие
Автор: Екип Varna24.bg 10:59 / 31.03.2024Коментари ()1541
©
"Щастието има и генетична компонента. Някои казват, че дори генетиката стига до 70-80%". Това заяви вирусологът и имунолог проф. д-р Радостина Александрова. По думите ѝ няма един ген на щастието, става въпрос за многобройни генни варианти.

"Може би са хиляди гените в нашия геном, за това едни хора са по-щастливи от други, въпреки че са поставени в една среда", каза пред NOVA Александрова.

Тя уточни, че към щастието имат отношение и храните, които консумираме. "Ние сме много повече от статистика, молекули, гени", заяви Александрова. Тя призова да се вслушваме с часовника на тялото си и да се учим да живеем съобразно с природата, "която е заложена във всеки един от нас".


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Genite-i-hraneneto-opredelyat-chuvstvoto-za-shtastie-2061117
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.