Порицаха младеж, звънял 9 пъти за бомба
Автор: Екип Varna24.bg 14:24 / 15.11.2010Коментари ()645
© Varna24.bg
Районният съд във Варна наложи наказание "обществено порицание" на непълнолетен, подал на телефон 112 общо 9 фалшиви сигнала за поставена бомба.

Случаят е от 18 февруари т. год. 17-годишният тогава Д.С. бил временно настанен за отглеждане и възпитание в дома на баба си. Предиобяд на 18 февруари момчето и неговата баба посетили Дирекция "Социално подпомагане", но след завръщането в къщи на възрастната жена й прилошало. Непълнолетният се обадил на "Бърза помощ", като екип на спешния център на два пъти посетил домашния адрес и оказал първа помощ. Въпреки че състоянието на възрастната жена се стабилизирало, момчето продължило да се обажда на "Спешна медицинска помощ" и накрая медиците отказали да посещават адреса. Това ядосало младежа и той започнал да звъни на национален спешен телефон 112 и да предава повиквания за поставена бомба, която заплашва да избухне. Само за 40 минути непълнолетният подал на тел. 112 общо 9 сигнала за бомби. Специализираната система идентифицирала повикванията от мобилния апарат и ги локализирала в района на варненския квартал "Трошево".

По-късно пред полицията Д.С. е направил самопризнания. Той е с чисто съдебно минало. По внесено от прокуратурата постановление, младежът е освободен от наказателна отговорност, с налагане на наказание "обществено порицание", което да бъде изпълнено чрез обявяване в кметството по местоживеене. Съдът оправда непълнолетния в това да е извършил деянието в условията на продължавано престъпление. В негова тежест са направените по делото разноски в размер на 91 лв.

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Poricaha-mladezh-zvunyal-9-puti-za-bomba-206798
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.