Японски професор говори за малкия и средния бизнес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:19 / 17.11.2010Коментари ()522
©
На 18 ноември във Варна ще се проведе среща в рамките на българо-японската бизнес седмица, организирана от Джайка Алумни България с подкрепата на Japan International Cooperation Agency (JICA) и съдействието на посолството на Япония в България. Специален гост е проф. Осаму Иияма от университета Рицумейкан Азия Пасифик, Токио. На 18 ноември от 10 часа професор Иияма ще направи своята презентация-дискусия и пред малкия и среден бизнес от Варна.

Проф. Осаму Иияма посещава България за първи път през 1997 година и това е шестото му гостуване у нас. Професионалният му опит включва работа в сферата на маркетинга за клиенти като Coca Cola, Levi Strauss, Tommi Hilfiger, Boeing. Той е консултирал тези марки за бизнеса им на японския пазар. Днес, освен че се заминава с преподаване има и собствена компания, обслужва три ключови клиента със сфера на дейност в зелените енергии и рециклирането.

Целта на форума е да представи опита на малките и средни предприятия в Япония при изхода от кризата. Ще се обсъждат традиционни и съвременни управленски практики от сектора с препоръки към българския бизнес през погледа на японския опит, както и предизвикателствата и възможностите за малкия и среден бизнес в глобалната икономика. На присъстващите ще бъдат представени пътища и инструменти за осъществяване на двустранна търговия между България и Япония. В заключителната част на форума е планирана дискусия за нуждата и начините за държавна подкрепа на двустранните отношения в сферата на малкия и среден бизнес.

Участие ще вземат представители от различни сектори на малкия и среден бизнес, както и приятели на Япония в България. Участието в семинара е безплатно. Нужна е предварителна регистрация на сайта на Джайка Алумни в България - www.jicabg.org

Вчера, 16 ноември, проф. Иияма изнесе презентацията си пред софийска бизнес публика. Събитието е част от програмата на 21-вите Дни на японската култура в България.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Yaponski-profesor-govori-za-malkiya-i-sredniya-biznes-vuv-Varna-207355
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.