Този плод предотвратява появата на рак и подобрява храносмилането | ||||||
| ||||||
Лангсатът е богат на витамин С и тиамин, както и рибофлавин. Съдържа още желязо, калций и фосфор. Плодът съдържа голямо количество захар и въглехидрати. Лангсат спомага за намаляване на теглото, предотвратяване на рака, подобрява храносмилането. Също така са богат източник на въглехидрати. Високото съдържание на рибовфлавин в лангсата го прави полезен при мигрена. Ниацинът и витамин С в плода намаляват лошия холестерол в кръвта и в същото време спомагат за увеличаването на добрия. Горчивите семена на лангсата се използват за обезпаразитяване и лечение на язва. Отварата от млада кора помага за лечение на малария и дизентерия. В традиционната медицина се използват смачканите семена на плодовете, които помагат за премахване на въшки, действат противоглистно и намаляват висока температура. В допълнение плодовете помагат за подобряване на съня, подобряване на паметта и мозъчните функции. |