Редовната употреба на този продукт води до много опасни заболявания | ||||||
| ||||||
Казваме ви в кои продукти най-често се използва палмово масло (ако е възможно, те трябва да бъдат ограничени или напълно изключени от диетата). Бисквитки Палмовото масло се намира в много видове бисквити и сладки, закупени от магазина. Факт е, че помага да се намали обемът на тестото и да стане по-ронливо и меко. Хляб и кифлички Много често палмово масло се добавя и към неподсладени печива (особено евтини). Това може да се разбере по мекотата на хляба - много мек хляб, най-вероятно е изпечен в палмово масло. Така че, когато избирате, обърнете внимание на по-твърдите печива. Маргарин Почти винаги се добавя палмово масло, когато се прави маргарин, тъй като предотвратява окисляването и помага на маргарина да издържи по-дълго. Това обаче не добавя никаква полза. Така че в идеалния случай е по-добре да ядете натурално масло. Зърнена закуска Палмовото масло е редовна съставка в много готови закуски, които (до голяма степен благодарение на това масло) могат да се съхраняват с месеци. Шоколад (и шоколадова мазнина) Когато избирате шоколадово блокче или паста, внимателно проучете състава и, ако е възможно, избягвайте сладкиши с палмово масло. Да, шоколадов блок, който съдържа само какаово масло, най-вероятно няма да блести толкова съблазнително и бързо ще започне да се топи на топлина, но ще бъде в пъти по-здравословен от този, който съдържа палмово масло. Чипс Почти всички чипсове се пържат в палмово масло, тъй като това е евтина алтернатива на другите растителни масла. Ако искате да ядете чипс с по-малко вреда за вашето здраве, потърсете занаятчийски, приготвени например в слънчогледово масло (или изобщо без масло). Замразени ястия В замразените полуфабрикати често се добавя палмово масло, което действа като консервант. Затова е по-добре да не бъдете твърде мързеливи отново и да приготвите домашно приготвен обяд (или поне внимателно да проучите етикетите на готовите продукти). Сладолед Палмово масло не се добавя към всички сладоледи. По правило тази съставка се намира само в евтини десерти, които имат много различен вкус от сладолед с добавка на масло и мляко. Спагети за бързо приготвяне Средната опаковка на почти всяка инстантна юфка съдържа около 20% палмово масло. Бита сметана При приготвянето на бита сметана почти винаги се използва палмово масло. Това им помага да запазят своята форма и структура. Имайте това предвид, ако решите да се насладите на десерт със сметана, пише actualno.com. |