Събарят тераси на кръчми в Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 11:22 / 24.11.2010Коментари ()680
© Varna24.bg
Всички тераси към заведенията и хотелите по крайбрежната алея Дамбата в Балчик трябва да бъдат съборени, съобщи директорът на РДНСК - Варна, инж. Галин Баев. Заповедите за премахване на съоръженията вече са издадени. В момента обаче тече процедура по обжалване от собствениците и след решението на съда ще стане ясно дали в крайна сметка обектите ще бъдат съборени. Всички тераси по брегоукрепителното съоръжение Дамбата са незаконни, заяви категорично инж. Баев.

Буната, която се ползва като яхтено пристанище във ваканционното селище Русалка, също е незаконна, каза шефът на РДНСК, и до 15 декември ще бъде премахната. Вече е избран изпълнител - варненска фирма, а събарянето на буната ще струва 8400 лв.

"За тази буна има заповед за премахване още от 2008 г. В момента тече процедура по избор и до края на седмицата ще има избран изпълнител и за премахването на бетоновите пръстени на единия от плажовете. Издадени са вече и констативните протоколи за басейна на територията на Русалка и предстои да бъдат връчени заповеди за премахване, след което ще тече срок за обжалване", уточни инж. Баев.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Subaryat-terasi-na-kruchmi-v-Balchik-209268
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.