Депутати от ГЕРБ подкрепиха "Тих труд" – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:55 / 29.11.2010Коментари ()775
Депутати от ГЕРБ - Варна, изразиха подкрепата си към представителите на "Тих труд" ЕООД - Варна. Наскоро от дружеството се обърнаха към народните представители за съдействие, заради перспективата "Тих труд" ЕООД - Варна, да стане клон на "Тих труд" - Шумен от 1 януари 2011 г. Те споделиха за проблема си по време на приемната на народния представител Свилен Крайчев. В писмо до варненските депутати от ГЕРБ от "Тих труд" ЕООД - Варна, споделят и конкретния повод за безпокойството им. А той е докладната записка от Комисия по стратегия за развитие на стопанската дейност при СГБ до Управителния съвет на СГБ, където в т. 4 от Решенията е записано "ТИХ ТРУД" ЕООД - гр. Варна - поради намаляване обема на производството и броя на работещите в предприятието, считано от 01.01.2011 г.да премине като клон на "Тих труд" - Шумен." От "Тих труд" - Варна, обаче уточняват, че към 30.09.2010 г. варненското дружество приключва отчетния период с 26 хил. лв. печалба, а шуменското приключва отчетния период с 55 хил. лв. загуба.

Във връзка с притесненията на хората от "Тих труд" - Варна, народните представители от ГЕРБ Павел Димитров, Свилен Крайчев, Димитър Атанасов, Красимир Петров, Светослав Неделчев и Даниела Петрова изпратиха писмо до Управителния съвет на Съюза на глухите в България. В него те настояват СГБ да обоснове решението, което предстои да вземе. "От изпратеното ни писмо, разбираме, че едно неплатежоспособно и финансово затруднено дружество в Шумен ще стане шапка на платежоспособно и самоиздържащо се дружество като "Тих труд" - Варна. Това предполага затруднение по отношение на финансови и други ресурси и крие риск от обезличаване и дори закриване на "Тих труд" - Варна, което би довело до финансови ангажименти от страна на държавата и общината.
Изхождайки от същестуващите перспективно развиващи се условия - придобита и действаща социална практика в интерес на трудовата реализация на хората с увреден слух от региона и изградена съвременна производствена база в търговското дружество "Тих труд" ЕООД - гр. Варна, най-целесъобразно е да се запази икономическата самостоятелност на "Тих труд" ЕООД гр. Варна.

Надяваме се на вашата отзивчивост при решаване на гореизложения проблем и очакваме при вземането на решение при предстоящия избор на нов управител да осигурите спазване на демократичните принципи за гласност, прозрачност, яснота за перспективата на развитие и широко участие на членовете на организацията и ръководството на "Тих труд" ЕООД - Варна", гласи още текстът на писмото, изпратено от депутатите от ГЕРБ - Варна, до ръководството на Съюза на глухите в България.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Deputati-ot-GERB-podkrepiha-Tih-trud-Varna-210741
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.