Петима задържани за притежание на наркотици при полицейска операция във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:52 / 02.12.2010Коментари ()1986
© Varna24.bg
Сделка за закупуване на наркотици е осуетена от антимафиоти от Варна и Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на специализираната операция са задържани петима, сред които един чужденец. Петимата са задържани вчера при спецакция на служители на Териториалните звена "Борба с организираната престъпност" във Варна и Пазарджик, проведена под ръководството на прокурор от Варненската окръжна прокуратура. До реализацията се стигнало в хода на работата по образувано досъдебно производство в ОДМВР-Варна. Била получена информация за предстояща среща на 29-годишен варненец с чужденец. Целта - закупуване на наркотици на стойност 12 000 лева на територията на Пазарджик.

В хода на проведените оперативно-издирвателни действия във велинградско село бил засечен лек автомобил "Фолксваген Голф". В него пътували И.Д. на 44 години от Пазарджик и Р.Н. на 42 години от с.Мало Конаре. Те се срещнали с варненеца Д.Е. на 29 години и чужденеца в дома на Д.С. на 40 години от Бачево. Малко по-късно в района на с. Варвара четиримата са задържани. При допълнителна проверка в управлявания от Д.Е. "Мерцедес" били открити 50 грама кокаин и 30 грама амфетамин. От "Фолксвагена" са иззети везна, 4 грама амфетамин и 1,4 грама кокаин. Последвало задържането на Д.С. във Велинград. В хода на операцията са извършени претърсвания на адреси в Пазарджик, Мало Конаре и Велинград, както и на три адреса във Варна. Оттам са иззети две компютърни конфигурации. Петимата са задържани за 24 часа. Действията по разследването продължават.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Petima-zadurzhani-za-pritezhanie-na-narkotici-pri-policeiska-operaciya-vuv-Varna-211614
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.