Най-близкият град до Варна се похвали със страхотна новина
Автор: Екип Varna24.bg 08:31 / 03.06.2024Коментари ()2004
©
Със страхотна новина се похвали най-близкият град до Варна – Аксаково. Общината е спечелила проект за реновирането на стадиона и 4,5 млн. лв. за изграждане на допълнителен корпус за СУ “Свети Климент Охридски“ в областния център, заяви кметът инж. Атанас Стоилов. 

Новината той съобщи на тържествена сесия на Общинския съвет, с което бе поставено началото на честванията по случай 20-годишнината от обявяването на Аксаково за град. Кулминацията на тържествата ще бъде в последната седмица на август, когато е и празникът на града.

По време на празничното заседание на местния парламент кметът инж. Атанас Стоилов връчи почетни плакети на участниците в подготовката за преобразуването на Аксаково от село в град. "Първоначалните страхове, че градският статут ще вдигне данъците и ще ограничи възможностите за отглеждане на домашни животни, не се оправдаха. За сметка на това младите хора придобиха самочувствие, стана възможно строителството на по-малки урегулирани поземлени имоти, което улеснява сериозно наследниците. В същото време запазихме от презастрояване града със забраната за изграждане на големи жилищни сгради, а паралелно инвестираме ударно във водопроводна и канализационна мрежа и в пътна инфраструктура. Продължава обновяването на града, обясни кметът на Аксаково инж. Стоилов.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Nai-blizkiyat-grad-do-Varna-se-pohvali-sus-strahotna-novina-2137455
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.