Началникът на Морско училище на посещение в Тунис
Автор: Екип Varna24.bg 08:27 / 04.06.2024Коментари ()1087
©
Началникът на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров посети Военноморската академия на Тунис, по програмата на НАТО DEEP-Тунис и беше съвместно с делегация от Военноморската академия на Полша.

Представителите на Военноморските академии на България и Полша бяха приятно изненадани от високото ниво на обучение и подготовка и състоянието на учебно-материалната база на Военноморската академия на Тунис.

През втория ден гостите имаха възможност да се запознаят с главната военноморска база Бизерта и да посетят многоцелеви патрулен кораб. Бяха изнесени брифинги за отделите "Военноморска електроника“, "Корабостроене и кораборемонт“ и за Хидрографския и океанографски център на флота. Отново много добро впечатление направиха подготовката на кадрите и отлична поддръжка на материално-техническата база.

В резултат на посещението бяха набелязани направления за съвместна работа и използване възможностите на програма DEEP за усъвършенстване програмите за обучение и квалификацията на преподавателите и курсантите, основно по английски език и обучение с използване на симулатори, както и за развитие на възможностите за дистанционно и онлайн обучение.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nachalnikut-na-Morsko-uchilishte-na-poseshtenie-v-Tunis-2138754
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.