Бизнесмен: Мит е, че българинът е работлив, важно му е да има на масата салата от чушки и сирене
Автор: Екип Varna24.bg 09:50 / 04.06.2024Коментари ()3965
©
Продължава кризата с наемането на работници от трети страни за сезонна работа по морето. Част от хотелите това лято отварят по-късно заради липса на кадри. Причината е забавяне в издаването на визи на наетите служители.

"Бях оптимист, но още преди месеци заявихме на служебния министър на туризма Евтим Милошев, че Външно министерство няма административен капацитет. Очаквах на 1 юни да пристигнат 40% от работниците от трети страни. Някои от тях имат визи,  други – не. Издаването продължава да се бави. Ние ще започнем работа навреме, ще положим усилия. Но не можем да заработим така, както трябва, за да предложим на туристите качествена услуга", коментира в ефира на "Здравей, България" по NOVA зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов.

Според него проблемите произтичат от липсата на синхрон между различните институции в държавата. 

"Чакаме да дойдат да работят и ученици, но те свършват училище след 20 юни", каза още Налбантов.

Зам.-председателят на асоциацията смята, че липсата на работна ръка идва от факта, че близо милион и половина българи не искат да работят. Въпреки това, според Налбантов, "туризмът в България е един от малкото отрасли, които функционират добре".

"Мит е, че българинът е работлив. Има си по два апартамента и му е важно на масата да има салата от чушки, домати и сирене "




Още по темата: общо новини по темата: 1092
25.11.2024 »
21.11.2024 »
19.11.2024 »
19.11.2024 »
07.11.2024 »
13.10.2024 »
предишна страница [ 1/182 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/interesno/Biznesmen-Mit-e-che-bulgarinut-e-rabotliv-vazhno-mu-e-da-ima-na-masata-salata-ot-chushki-i-sirene-2138977
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.