Общината в Добрич заговори за смяна на шефа на градския транспорт
Автор: Петър Дучев 10:58 / 12.06.2024Коментари ()1753
©
Причината за липса на градска транспорт днес, е факта, че временно изпълняващият длъжността управител на Градски транспорт ЕООД Катя Петкова не е разписала пътните листи, за да могат шофьорите да излязат и да изпълняват линиите, пишат от Общината.

"В момента ръководството на Община Добрич е на среща със служителите на Градски транспорт ЕООД за изясняване на всички възникнали проблеми от естеството на работата", уточняват от пресцентъра на местната власт.

Ето каква е позицията на местната управа:

Община Добрич заявява категорично, че смяната на управителя на Градски транспорт няма да доведе до съкращения на шофьори и работните места ще бъдат запазени. Всички други твърдения не отговарят на истината и са спекулации. Градски транспорт ЕООД е 100% общинско дружество и ще бъде управлявано в изпълнение на основните социално – икономически функции, за които е създадено.

Община Добрич работи активно за удовлетворяване на исканията на гражданите, свързани с транспортната схема. Транспортът в лицето на оператора Градски транспорт ще продължи да бъде основен приоритет и да изпълнява своите отговорности.

Община Добрич се обръща с апел към всички работещи и към гражданите да не се създава напрежение, за да се осигури нормален работен режим и превозване на пътниците по приетите разписания.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Obshtinata-v-Dobrich-zagovori-za-smyana-na-shefa-na-gradskiya-transport-2148989
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.