Първа публична поява от месеци: Кейт Мидълтън поздрави хората от балкона на Бъкингамския дворец
Автор: Екип Varna24.bg 17:47 / 15.06.2024Коментари ()1956
©
Съпругата на британския престолонаследник Кейт Мидълтън, която се лекува от рак, заедно с останалата част от кралското семейство поздравиха публиката от балкона на Бъкингамския дворец и наблюдаваха въздушния парад по случай официалния рожден ден на краля Чарлз III, предава Sky News.

По-рано в събота принцесата на Уелс присъства на първия си официален ангажимент след обявяването на заболяването си. Тя присъства на военен парад на Кралската гвардия.

Британските монарси традиционно празнуват рождения си ден два пъти. Официалните рождени дни традиционно се празнуват през лятото на първата, втората или третата събота на юни, независимо от действителната им дата. На този ден се провежда парадът Trooping the Color, една от най-колоритните церемонии в Обединеното кралство, наблюдавана от хиляди хора в централен Лондон. Празникът е съпроводен с тържествен военен парад и артилерийски залп. Крал Чарлз III празнува истинския си рожден ден на 14 ноември.

Както Sky News съобщи по-рано, досега не беше известно дали Кейт Мидълтън ще участва в традиционното появяване на балкона на Бъкингамския дворец. След като се върна от парада на гвардейците обаче, тя и останалата част от британското кралско семейство излязоха да поздравят събралите се в царската резиденция. Там те наблюдаваха авиошоуто, докато елитният екип Red Arrows боядисваше небето в цветовете на Юнион Джак. Британските военновъздушни сили съобщиха, че общо над 30 самолета ще се вдигнат във въздуха.

Дворецът Кенсингтън обяви на 17 януари, че Кейт Мидълтън е претърпяла планова коремна операция. Причините за хирургическата интервенция не се уточняваше.

По-късно Мидълтън обяви на 22 март, че е била диагностицирана с рак след операция и е подложена на химиотерапия. Принцесата отбеляза, че е добре и се подобрява с всеки изминал ден. Тя също така помоли обществеността да даде на семейството си време и уединение.

Вестник Daily Mail, позовавайки се на източници, съобщи, че принцесата е трябвало да направи публично достояние информацията за рака поради заплахата от изтичане на информация.



Още по темата: общо новини по темата: 41
24.10.2024 »
23.10.2024 »
13.10.2024 »
08.10.2024 »
27.09.2024 »
22.09.2024 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Purva-publichna-poyava-ot-meseci-Keit-Midultun-pozdravi-horata-ot-balkona-na-Bukingamskiya-dvorec-2153006
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.