Задържаха огромно количество марихуана
Автор: Георги Кирилов 15:01 / 19.06.2024Коментари ()1216
© Илюстративна снимка
Органите на Главна дирекция "Национална полиция" са извършили действия по неотложност във връзка с открит камион с 350 кг. марихуана, опакована във вакумирани пликове, подредени в 44 кашона. Камионът е открит в град Нови Искър. Това каза на брифинг зам.- главният прокурор Десислава Петрова.

По думите ѝ няма привлечен обвиняем към момента. "Камионът е преминал дълъг маршрут, преминати са няколко държавни граници по този начин, бил е под наблюдението на колегите, бил е под постоянен техен надзор. Ще се проведат всички действия, необходими за разследването и ще бъдат назначени експертизи", каза още Петрова.

Представители на ГДНП-МВР обясниха, че преди малко повече от месец е получена оперативна информация и в рамките на кратък период са успели да установят транспортна фирма със съмнителни превози, като във вчерашния ден е проверен камионът в Нови Искър. На 15 юни е влязъл от Испания и е отпътувал за Гоце Делчев, където е престоял три дни. Върнал се е към София и във вчерашния ден е обискиран в Нови Искър. Разследващите смятат, че марихуаната е била предназначена за България.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Zadurzhaha-ogromno-kolichestvo-marihuana-2157664
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.