Смес от три прости съставки сваля кръвното и чисти "лошия" холестерол
Автор: Екип Varna24.bg 10:41 / 26.06.2024Коментари ()1442
©
Една смес може да възстанови и поддържа здравето на сърдечно-съдовата система - тя сваля кръвното и холестерола. Състои се от три налични съставки – мед, чесън и лимон. Всички тези продукти поотделно имат много полезни качества, а сместа от тях е чудодейна.

Руският фитотерапевт Нина Соколова разказа как се приготвя и се приема тази смес. Взети заедно, горните продукти се допълват взаимно. Те нямат токсично действие върху организма, но в същото време го лекуват.

Сместа, която сваля кръвното и холестерола  Смес от лимон, мед и чесън може да регулира кръвното налягане и да понижи нивата на триглицеридите с 11-19%. Благодарение на наличието на алицин в чесъна, гладката мускулатура на кръвоносните съдове се отпуска. Това помага за понижаване на кръвното налягане. С помощта на витамин С в лимона можете да укрепите сърдечно-съдовата система. Растителни съединения като диосмин и хесперидин намаляват нивото на "лошия" холестерол.

Смес от тези три продукта бори тахикардията, прочиства кръвта и кръвоносните съдове. Помага и при лечение на разширени вени и поддържане на общия имунитет. За да приготвите състава, ще ви трябва 1 лимон, 1 средна глава чесън и 100 гр мед. 

Отстранете семките и кората от лимона. Кората също може да се използва в състава, но тя дава горчив вкус. Обелете и чесъна. Смелете двете съставки в блендер и разбъркайте. Прехвърлете получената смес в отделен съд. Добавете меда към нея и разбъркайте. Оставете сместа да престои. Можете да покриете контейнера със състава със салфетка или марля. 

След един ден сместа може да се затвори плътно и да се съхранява в хладилник. Трябва да приемате една лъжица сутрин на празен стомах и вечер 2-3 часа преди лягане. Разредете сместа в чаша топла вода и изпийте разтвора. Превантивният курс на лечение продължава 2 месеца и може да се повтаря два пъти годишно, съветва експертът. 

"Чесънът нормализира нивата на холестерола, като по този начин намалява риска от сърдечно-съдови заболявания Чесънът може да понижи общия холестерол и холестерола LDL (липопротеини с ниска плътност). Смята се, че при хора с повишени нива на холестерол в кръвта добавянето на чесън към диетата намалява общия холестерол и/или LDL холестерола с приблизително 10-15%", казва специалистът. 

Смята се, че чесънът не намалява нивата на триглицеридите, друг известен рисков фактор за сърдечни заболявания. В крайна сметка: Хипотезата е, че яденето на чесън намалява концентрациите както на общия холестерол, така и на LDL холестерола, особено при хора с високи нива на холестерол. Концентрациите на HDL холестерола и триглицеридите не се повлияват.Чесънът съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на Алцхаймер и деменция. 

Окислителните увреждания, причинени от свободните радикали, допринасят за процеса на стареене, казва още специалистът. Чесънът съдържа антиоксиданти, които укрепват защитните механизми на организма срещу оксидативно увреждане, пише actualno.com.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Smes-ot-tri-prosti-sustavki-svalya-kruvnoto-i-chisti-loshiya-holesterol-2164711
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.