От затвор в луксозен хотел 
Автор: ИА Фокус 17:41 / 22.07.2024Коментари ()1361
©
Един от най-старите затвори в Япония съвсем скоро ще приема официално нови гости... е, тук със сигурност е нужно и уточнението, че преди да го стори, той ще бъде реновиран и превърнат в луксозен хотел като част от известната международна верига хотели Hoshino Resorts, съобщи vesti.bg. 

Nara Prison, намиращ се на изток от Осака, е построен още през далечната 1908 година и към момента е със статут на културна забележителност в страната. Счита се за едно от първите 5 места за задържане в западен стил, проектирани от японците в ерата Мейджи. 

През 1946 година става затвор за непълнолетни, като тук лежат провинили се на възраст между 16 и 26 години.

Сградата има емблематична визия, като разполага с впечатляваща порта в романски стил и стени от червени тухли, а промените ще бъдат предимно в интериорната част, за да се запази настощия й вид. 4 от общо 5-те корпуса във вътрешността на съоръжението ще бъдат превърнати в хотелски стаи (самите килии), а складовете и офисите на охраната - в общи помещения.

Любопитно е, че затворът "дебютира" и в киното, след като бе част от декорите на популярния японски сериал на Netflix "Alice in Borderland". Очаква се той да отвори официално врати с новия си статут през 2026 година, като цената на реновацията ще е малко под 140 милиона долара.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Ot-zatvor-v-luksozen-hotel-2196995
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.