Пропадналата настилка на ул. "Девня" е в резултат на В и К-авария
Автор: Екип Varna24.bg 17:11 / 06.01.2011Коментари ()744
© Varna24.bg
Пропадналата настилка на ул. "Девня", станала предмет на обсъждане последните дни, в това число и на заседанието на Министрески съвет вчера, е в резултат на ВиК-авария на водопровод "чугун Ф125" на улица "Девня" под Аспарухов мост, възникнала на 6 декември 2010 г., а не в следствие на изпълнената реконструкция и разширение на улицата от "Хидрострой" АД.

Аварията е отстанена от екипите на водоснабдителното дружеството същия ден, след което изкопа е засипан с трошено-каменна настилка. Възстановяването на пътя след авария във водопродовната система е задължение на "ВиК - Варна".

На 4 януари 2011 г. е положена 4 тона асфалтова смес от фирма ЕТ "Станка Василева", която има договор с водоснабдителното дружество за възстановяване на настилки след възникнали ВиК-аварии.

Обект: "Реканструкция на бул. "Девня в участъка от северен пътен възел Аспарухово до бул "Република" и преместване на съществуваща жп линия на територията на Община Варна" бе приет от Държавна приемателна комисия с протокол Образец 16, на 20 август 2010 г. без забележки към строителя и компрометирането на асфалтовата настилка не е по вина на "Хидрострой" АД.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Propadnalata-nastilka-na-ul-Devnya-e-v-rezultat-na-V-i-K-avariya-219719
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.