Днес отнемат правата на Коренчев като съветник
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 07.01.2011Коментари ()1015
© Varna24.bg
Днес следобед Общинската избирателна комисия ще се събере, за да гласува отнемането на правата на Янко Коренчев като общински съветник в действащия градски парламент на Варна. Причината - съдебното решение, с което бе свалено изваждането на Иван Славков от местния законодателен орган.

Пълната рокада в групата на ДПС е неизбежна, тъй като в полза на правата на Славков се произнесе Върховният съд и решението не подлежи на обжалване.

Припомняме, че след спорното отстраняване на Славков, който бе арестуван преди няколко години и търка затворническите нарове по обвинение от т.нар. мегапроцес, лидерът на ДПС Янко Станев пусна в ОбС не следващия в листата о.р. адмирал Христо Контров а екскмета на "Аспарухово" Янко Коренчев.

Действията на Станев тогава бяха разчетени еднозначно - вкарва сигурен човек, който ще подпира солидарно в редиците на ДПС новото прогерберско мнозинство, управляващо Варна.

След излизането на Коренчев ГЕРБ отново ще се изправи пред още по-крехък кворум, тъй като единият глас на ДПС на практика отново ще е липсващ. Със сигурност поне докато свърши делото срещу Славков.

Според юристи в Общинската избирателна комисия, която днес трябва да се произнесе по рокадата във фракцията на ДПС няма да има нужда решенията, в които е участвал Янко Коренчев като общински съветник да бъдат подлагани на ревизия. Те били редовни, тъй като липсвал съдебен казус по влизането на Коренчев в съвета. Което не подлагало на съмнения неговото право да участва в работата на местния законодателен орган.


Източник: vNews


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dnes-otnemat-pravata-na-Korenchev-kato-suvetnik-219817
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.