В Източна България времето ще е облачно, над останалата част – слънчево
Автор: Екип Varna24.bg 10:17 / 09.01.2011Коментари ()572
Рано тази сутрин в страната бяха измерени температури от минус 2° в Казанлък, Драгоман, Кюстендил и Благоевград, до 7° на н.Шабла и н.Калиакра. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ към БАН Красимир Стоев. В планините - от минус 4° на вр.Мусала, до 4 на Рожен. В София температурата е минус 2°, относителната влажност на въздуха 96%, атмосферното налягане 953хПа. Слаб дъжд превалява в Разград, Силистра, Добрич и Русе, като в Русе има поледица. На места в равнините и котловините видимостта е намалена, а мъгла има в района на Кюстендил и на Кърджали.

Днес преди обяд над Източна България облачността ще е значителна. Там на отделни места ще превали слаб дъжд, а в крайните североизточни райони в сутрешните часове е възможно да се образува и поледица. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, а след обяд и над източните райони облаците ще намалеят до предимно слънчево. На места в низините и котловините ще има намалена видимост или мъгла, като подобрение на видимостта и вдигане на мъглата ще настъпи около и след обяд. Ще бъде почти тихо. В повечето райони максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в местата с по-трайна мъгла - 2°-3°, в района на София - около 8°.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителна облачност преди обяд. Ще е сравнително топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около 0°. Вятърът ще е слаб, само по високите части до умерен от запад-северозапад.



https://www.varna24.bg/novini/varna/V-Iztochna-Bulgariya-vremeto-shte-e-oblachno-nad-ostanalata-chast-slunchevo-220138
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.