МБАЛ-Девня e сред първите получили лиценз за 2011 година
Автор: Екип Varna24.bg 16:59 / 10.01.2011Коментари ()1149
©
Болницата в Девня е една от първите получили лиценз за 2011 г., като заедно с Университетска болница "Св.Марина"-Варна са единствените за сега от Варненска област - съобщи директора на МБАЛ-Девня, д-р Стоян Калоянов.

До 2010-а г., включително, лицензирането на болниците ставаше обикновено до края на януари-началото на февруари. За този период обаче касата винаги се е разплащала със задна дата със структурите, с които има договори.

Според правилата за 2011-а г. обаче плащане със задна дата не е предвидено. Което ще рече, че болниците ще получават пари от касата, само след като получат лиценза си за работа. Документалната застраховка към дипломите е станала неотменна част от изискванията за лицензиране и се третира наравно с тези за медицинско оборудване, квалификация на персонала и брой специалисти.

С лицензирането на болницата шанса на Община Девня да кандидатства по оперативни програми за ремонт и модернизация в МБАЛ-Девня е реален, като до този момент такъв не е имало.Община Девня от своя страна има също голям принос за съществуването и лицензирането на болницата.През 2010 г. с решение на Общински съвет-Девня, общината помогна с финансови средства на МБАЛ-Девня в размер на 53 000 лева.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/MBAL-Devnya-e-sred-purvite-poluchili-licenz-za-2011-godina-220475
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.