Инж. Росен Колелиев: Варна изостава в строителството на пътища
Автор: Екип Varna24.bg 11:46 / 11.01.2011Коментари ()1099
© Varna24.bg
Варна изoстава в строителството на пътища. Задължително трябва да се изнесе градското движение, да се направи обходен път и да се дублира Аспаруховият мост. Това са само част от дейностите, които трябва да се извършат. Така ще се осигури пряк достъп на жителите от кварталите до центъра на града, каза инж. Росен Колелиев, управител на фирма "Пътища и мостове". Той бе категоричен, че трябва да се въведат съвременни технологии за строителството на пътните настилки. 

По този начин максимално ще се облекчат ползвателите на отсечките. Колелиев даде за пример скорошия протест на водачите на бетоновози. Тежките машини не могат да се движат по пътищата с пълния си капацитет, защото влизат в разрез с наредбите. В европейските страни обаче можели да карат свободно. По тази причина трябва да се направи преглед на законодателството.

Колелиев добави още, че се налага да работят в други областти в страната, защото е недостатъчно възлагането на поръчки във Варненско. В тази връзка губернаторът Данчо Симеонов подкани пътните управления и фирми да отправят предложения за рехабилитация и строителство. Те ще залегнат в следващия програмен период за финансиране.


Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Inzh-Rosen-Koleliev-Varna-izostava-v-stroitelstvoto-na-putishta-220619
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.