Вероника Янева: Трябва да започнат да се осиновяват животни
Автор: Живко Кръстев 12:15 / 30.07.2024Коментари ()1345
© Фондация
Трябва да променим съзнанието на българите, трябва да започнат да се осиновяват животни. Това каза Вероника Янева от Фондация "Шаро“ в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.

Фондацията отдавна организира различни събития, за да набира средства за покриване на сметки във ветеринарни клиники и осигуряване на храна и подслон за бездомни животни.

На 1 август от 18:30 часа в кулинарно училище "Amuse Bouche“ се организира благотворителна работилница за домашен сладолед. Каузата е свързана с работата на Фондация "Шаро“. "В случая предложението дойде от нашите приятели от кулинарното училище, които много ни помагат. Това се оказа добра идея в летните жеги“, поясни Вероника Янева.

Участниците в работилницата ще се научат как се приготвя боровинково джелато, чийзкейк сладолед, сладолед с бял шоколад и босилек. "Ще приложим някои техники от професионалната кухня, като замразяване с течен азот. Правейки собственото си удоволствие и забавление, вече помагате. Нищо повече не е нужно“, обясни Янева.

По думите й популацията на уличните животни може да бъде лесно овладяна, но трябва да се следват програмите, доказали ефективността си. "Ако навсякъде по големите градове се изпълняваха тези програми и се използват ресурсите на организации като нашата, ако се спре домашното развъждане, тогава тези неща биха били много по-леснопостижими. И най-вече държавата трябва да започне да работи с неправителствените организации в синхрон. Тогава нещата ще се случат много по-бързо и по-лесно, защото ние сме на терен, имаме много опит, но просто ни трябва подкрепа“, заяви Янева.

"Най-утопичната ми мечта е да няма нужда от организации като моята. Това ще означава, че ще сме решили проблема“, допълни тя.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Veronika-Yaneva-Tryabva-da-zapochnat-da-se-osinovyavat-zhivotni-2207697
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.