Община Варна обясни какво става със светофара на "Почивка"
Автор: Екип Varna24.bg 16:05 / 30.07.2024Коментари ()3473
©
Във връзка с ремонтни дейности и въвеждане на временна организация на движението по ул. "Арх. Манол Йорданов“ от вчера е въведено  временно спиране на светофарната уредба и затваряне на пътното платно на бул. "Княз Борис I“ с ул. "Янаки Богданов“, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

Временното спиране на светофарната уредба се налага с цел да се редуцира трафикът по бул. "Княз Борис I", който се очаква да се увеличи след затварянето на ул. "Арх. Манол Йорданов“ .

На същия светофар, върху пътното платно са поставени преградни пана и разделители - тип делиниатори, ограничаващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока курортните комплекси по ул. "Янаки Богданов“. Достъпът към улицата ще се осъществява с обратен завой на следващото кръгово кръстовище.

С цел да се предотвратят пътни инциденти,  на бул. "Цар Освободител" в района на РЗОК (бивша Проектантска  организация), между металните ограждения също бяха поставени пътни ограничители, които не позволяват ляв завой в двете посоки на булеварда. Това решение на Общината, вече получи положителен отзвук от гражданите.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-obyasni-kakvo-stava-sus-svetofara-na-Pochivka-2207966
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.