Наричат го "син домат", сега му е сезонът, много е полезен и е в основата на десетки вкусни манджи | ||||||
| ||||||
По това време на годината, патладжаните са достъпни на пазара и цената им е е приемлива. Много са рецептите за приготвяне – най–простото е да го нарежете на дебели филийки и да го метнете във фурната с малко мазнина, сол и черен пипер. Запечен, лесно се гарнира и със смес за мусака- кайма, лук, морков и домат. Отива му и копър, когато го режем в салата. Ето ви една много бърза и изключително успешна рецепта: Необходими продукти: – два патладжана – един морков –сирене Рикота – малко копър –3-4 обезкостени маслини – един домат – шепа-две пресен спанак Приготвяте като плънка Начин на приготвяне: Измивате добре патладжаните, не ги белите. Разрязвате ги на две равни части по дължина и правите прорези във вътрешността. Слагате във фурната с малко мазнина /за предпочитане зехтин/. Печете до златисто и после изсипвате плънката. Печете около 20 минути, може да добавите и малко настърган кашкавал или моцарела, но след като изключите фурната. Всичко това ще ви отнеме под 30 мин., а предястието се явява дори като основно ястие за хората, които пазят линия. |