Бойко Борисов иска вот на доверие
Автор: Екип Varna24.bg 09:09 / 19.01.2011Коментари ()4298
© Varna24.bg
Премиерът Бойко Борисов иска вот на доверие от парламента, стана ясно след редовното заседание на ръководството на партията. Лидерът на ГЕРБ е поискал вот на доверие от Изпълнителната комисия и го е получил, съобщават от пресцентъра на партията. На заседанието на Министерски съвет утре министър-председателят ще предложи кабинетът да поиска от Народното събрание да гласува вот на доверие за цялостната политика на правителството. Ръководството на ГЕРБ е подкрепило единодушно решението на министър-председателя Бойко Борисов.

Вотът ще е успешен, ако за него са гласували повече от половината от присъстващите депутати.

Очаква се депутатите от "Атака" да застанат зад правителството и така кабинетът "Борисов" ще получи подкрепа в пленарната зала, дори всички останали парламентарни сили да гласуват против.

Желанието на министър-председателя идва след заявките на БСП, че започват консултации с другите партии в парламента за вот на недоверие на кабинета, заради скандалите с подслушването и изтеклите разговори.

Досега единствен Филип Димитров е искал вот на доверие на воденото от него първо демократично правителство след промените през 1989 г, което падна от власт.

Източник: Дарик Радио



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-iska-vot-na-doverie-222701
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.