Пробация за младеж с фалшива диплома
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 19.01.2011Коментари ()863
© Varna24.bg
За съзнателно ползване на неистински официален документ - диплома за завършено основно образование, Районният съд във Варна наложи пробация на 21-годишен младеж. 

6 месеца регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационни служители при периодичност на явяването и подписването 2 пъти седмично - това наказание получи след одобрено споразумение 21-годишния Борис Йорданов. След като изкарал курс и положил успешно шофьорски изпити, на 7 юли 2010 г. пред Сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР подсъдимият подал комплект документи за получаване на шофьорска книжка, сред които и копие от свидетелство за завършено основно образование. Дипломата била с посочен издател ОУ "Хр.Смирненски" - Варна. 

Служителка се усъмнила в истинността на представения документ и сезирала компетентните органи. Писмо от Община Варна удостовярява, че училище с това име има в с. Тополи. Проверка в документацията там установява, че Йорданов не фигурира сред регистрираните ученици, няма съвпадения и при посочените имената за учител и директор в дипломата.
21-годишният младеж е с чисто съдебно минало. Той имал удостоверение за завършен 8 клас в помощно училище, но не разполагал със свидетелство за завършено основно образование. Младежът се снабдил с фалшивата диплома чрез непознат случаен човек срещу сумата от 300 лв. Съдът счете, че той съзнателно се е ползвал от неистински официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Probaciya-za-mladezh-s-falshiva-diploma-222904
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.