Осъдиха двама младежи за грабеж
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 21.01.2011Коментари ()914
©
Варненският районен съд осъди за грабеж в съучастие двама младежи. Съдът наложи наказание пробация за срок от 1 година и 6 месеца по отношение на 17-годишния С. Т. Непълнолетният следва да изпълнява двете задължителни пробационни мерки с периодичност 3 пъти седмично, както и да бъде включен в програма за обществено въздействие за срок от 1 година. Съучастникът му - 20-годишният Стефан Стефанов, бе осъден условно на 2 години лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 5 години.

Грабежът е извършен късно вечерта на 12 февруари 2009 г. по бул. "Владислав Варненчик" в близост до училище "Иван Рилски". Подсъдимите забелязали преминаваща жена и със сила, въпреки съпротивата й, успели да издърпат носената от нея дамска чанта. Младежите грабнали чантата с намиращите се в нея вещи (телефон, пари и документи) и побягнали, като дори замеряли с камъни пострадалата. Стойността на отнетите вещи е оценена на 182 лв.

По отношение и на двамата подсъдими съдът извърши групиране на наложеното им наказание по настоящото дело с наказания, определени с предходно осъждане, също за извършени грабежи.

Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Osudiha-dvama-mladezhi-za-grabezh-223506
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.