Шефът на РЦЗ няма да работи в новата мегаструктура
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 27.01.2011Коментари ()793
© Varna24.bg
Директорът на Регионалния център по здравеопазване (РЦЗ) във Варна д-р Веселин Балкански няма да работи в новата мегаструктура Регионална здравна инспекция (РЗИ), потвърди самият той.

"Предложиха ми поста зам.-директор на РЗИ - Варна, но не приех, въпреки че притежавам необходимата квалификация. Имам магистратури по обществено здравеопазване, по медицина и специалност икономика в здравеопазването. Нещо повече! След закриването на РЦЗ - Варна, ще напусна системата, в която работих години", бе категоричен д-р Балкански.

Той уточни, че до 2-3 дни ще отиде в Министерството на здравеопазването, за да си получи трудовата книжка. По думите му РЦЗ ще фигурира занапред като дирекция "Медицински дейности" в новата Регионална здравна инспекция. Съкращения на експерти не се предвижда.
Както вече съобщихме, по решение на правителството РЦЗ и Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве се сливат в една институция, която ще осъществява държавната здравна политика на територията на Варненска област. Преди седмица бе обнародван и устройственият правилник за работа на бъдещите РЗИ. Във варненската ще работят 225 души, които ще се ръководят от директор, зам.-директор и главен секретар. За шеф на институцията се очаква да бъде назначена д-р Божанка Георгиева, сега главен секретар на РИОКОЗ - Варна.
От новата мегаструктура се очаква да оптимизира работата по предоставяне на административни услуги, да съкрати сроковете и да се свие разходите в условия на финансова криза. С нейното създаване ще се избегне и дублирането на дейности при контрола върху лечебните заведения, аптеките и др.

Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Shefut-na-RCZ-nyama-da-raboti-v-novata-megastruktura-225051
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.