"Епизод" представя във Варна юбилейния си албум
Автор: Екип Varna24.bg 15:25 / 02.02.2011Коментари ()1106
Една от популярните български рок групи "Епизод" ще представи юбилейния си албум "Народът на Дуло" във Варна. Концертът е насрочен за 4 февруари от 22 ч. в клуб "Усмивка". Албумът е юбилеен и с него се отбелязват 20 г. непрекъсната работа на "Епизод" на българската рок сцена. Съдържа 10 композиции. Текстовете са на англичанина Джордж Байрон, шотландеца Робърт Бърнс, французина Йосташ Дешан, руснака Николай Некрасов и българите Иван Вазов, Пейо Яворов и Александър Хофарт.

Юбилеят на групата стана причина да й гостуват певците Данчо Караджов от "Сигнал", Звездомир Керемидчиев от "Ахат" и Филип Бръшков от "Команда 5". Те изпяха 3 песни от албума. Това е първата продукция от 15 г. насам, в която текстовете на песните не са на историческа тема.

В "Народът на Дуло" творчески дебют прави и новият китарист Васил Бележков. След 18-месечна концертна дейност с групата и над 120 концерта в страната младият виртуоз участва в първата си дългосвиреща записна продукция. Той е дипломант от Музикална академия "Панчо Владигеров", специалност композиция, и в момента продължава образованието си в специалността поп и джаз. Билежков свири отлично и на тамбура.

Гост композитор на "Епизод" е художникът Александър Хофарт. Неговата картина "Аспарух преминава Дунав" от няколко години е в учебниците по история.

Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Epizod-predstavya-vuv-Varna-yubileiniya-si-album-226674
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.