Мъж изкара яда си на машина в автомивка във Варна
©
31-годишен мъж призна в съдебна зала вината си по повдигнатото спрямо него обвинение в противозаконно повреждане на чужда вещ – машина за жетони, монтирана в автомивка на самообслужване във Варна. Деянието е наказуемо по чл. 216, ал. 1 от НК, съобщиха от пресслужбата на Районния съд в морския град.

Престъплението е извършено вечерта на 17 декември миналата година. Подсъдимият, ядосан от неуспешния си опит за закупи жетони от машината, ударил с юмрук дисплея, при което екрана се разхерметизирал. Впоследствие с крак нанесъл втори удар по банкнотоприемника и монетника, които се счупили и машината станала временно неизползваема. Размерът на щетата за автомивката възлиза на обща стойност около 2000 лева.

Причинените от деянието имуществени вреди към момента са възстановени. По силата на одобрено в съдебна зала споразумение, на 31-годишния подсъдим бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият приема да заплати сторените по делото разноски в полза на държавата. Съдебният акт е окончателен.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Muzh-izkara-yada-si-na-mashina-v-avtomivka-vuv-Varna-2270335
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.