Голяма фирма сама изтегли опасен продукт от пазара у нас
©
"Декатлон България" изпрати информация в КЗП, че предприема мерки във връзка с установена опасност при използване на каски за планинско колоездене ROCKRIDER EXPL500 или ST50.

От самата фирма са установили, че пластмасовата част в задната част на каската, която държи каишката, е дефектна и може да се счупи, в следствие на което не може да се гарантира стабилното задържане на каската на главата в случай на падане.

Защо този продукт е опасен?

Пластмасовата част в задната част на каската, която държи каишката, е дефектна и може да се счупи. Вследствие на това стабилното задържане на каската на главата не е гарантирано в случай на падане на глава.

Какво трябва да направите?

Проверете партидата на продукта, както е посочено по-горе, за да разберете дали подлежи на изтегляне. Ако е така, незабавно преустановете използването на продукта и го върнете в найблизкия до Вас магазин DECATHLON.

Средства за правна защита на потребителите

Върнатият в магазина продукт (несъответстваща на изискванията партида) може да бъде заменен за същия продукт от друга партида без дефект или да бъде възстановена сумата, платена при покупката.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Golyama-firma-sama-iztegli-opasen-produkt-ot-pazara-u-nas-2270926
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.