70 участници от цялата страна ще се състезават за приза "Пътен полицай на годината"
©
Пътен полицай на годината ще бъде обявен след състезания между 70 участници от 28 областни дирекции на Министерството на вътрешните работи. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството. 

В обръщението си към участниците министър Атанас Илков подчерта, че изборът на дните за провеждането на конкурса и мястото не е случаен. Той е препратка от патриотичния дух на панагюрските жители - пример за подражание, към съвременния облик на пътния полицай, който влага ежедневни усилия да надгражда знания и умения, за да бъде истински полезен и в помощ на обществото. 

"Днес ще видите  прогреса и тенденцията в областта на контрола, гарантирането на безопасността на хората, участници в движението по пътищата. Благодаря на всички приятели, партньори и най-вече на вас колеги, които имате силата и стремежа да бъдете най-добрите и да продължавате безаварийно да изпълнявате  своите професионални умения в дух на спортменство, сплотеност и етичност. Нека всеки един от вас вярва в победата защото тя вече е факт", с тези думи вътрешният министър се обърна към участниците в юбилейния национален конкурс.

Той изрази убеденост, че началният етап от революцията за подобряване на пътната обстановка и намаляване на човешките жертви е започнал и продължава с непримиримата ни реакция към всеки, дръзнал да нарушава Закона за движение по пътищата и да застрашава живота и здравето на хората. 

"Нека този дух да бъде нашето мото, нека ни дава сили да продължим да работим така, че всеки ден жертвите по пътищата да намаляват", призова вътрешният министър и изрази убеденост, че постигнатите към момента резултати - 56 по-малко загинали в сравнение със същия период на миналата година, са доказателство за поетата правилна посока.

Към участниците в конкурса се обърнаха кметът на Панагюрище Желязо Гагов, областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова и заместник- председателят на Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата Мария Лазарова. Митрополит Николай отслужи молебен за здравето и благоденствието на служителите на МВР, а  доброволци при основно училище "Марин Дринов" в Панагюрище поднесоха своята изненада с демонстрация по безопасност на движението.

В ХХХ-я Юбилеен национален конкурс "Пътен полицай на годината – 2024 г.", организиран от Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), с домакин ОДМВР – Пазарджик, ще мерят сили 70 състезатели от 28 областни дирекции на МВР. По регламент право на участие в него имат младши автоконтрольори. Те се състезават в дисциплините Теоретичен изпит по специализирана подготовка, Оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествия – теория и практика, Стрелба с пистолет, Майсторско управление на автомобил, Майсторско управление на мотоциклет.

В края на деня ще бъде обявени пътният полицай на годината. Това ще стане на специална церемония.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/70-uchastnici-ot-cyalata-strana-shte-se-sustezavat-za-priza-Puten-policai-na-godinata-2271183
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.