Почина актьорът Дейвид Греъм, озвучаващ дядото на прасето Пепа и персонажи от "Гръмотевичните птици"
©
Актьорът Дейвид Греъм, известен най-вече с гласа на героите в британски телевизионни сериали, сред които "Прасето Пепа" (Peppa Pig), "Доктор Кой" (Doctor Who) и "Гръмотевичните птици" (Thunderbirds), почина на 99-годишна възраст, предава Independent.

В "Доктор Кой" Греъм озвучава злите Далеки през 60-те и 70-те години на миналия век. Той озвучава и камериера и шофьора Алойзиус Паркър в "Гръмотевични птици" през 60-те години, както и във филмовите му продължения.

За днешното поколение деца обаче той е може би най-известен с озвучаването на дядо Прасе в анимационния сериал "Прасето Пепа". 

"Невероятно тъжни сме да потвърдим кончината на легендарния Дейвид Греъм", гласи постът, споделен в профила на създателя на "Гръмотевични птици" Джери Андерсън в X.

"Гласът [на] Паркър, Гордън Трейси и толкова много други. Дейвид винаги е бил прекрасен приятел за нас тук, в Anderson Entertainment. Ще ни липсваш много, Дейвид. Мислите ни са с приятелите и семейството на Дейвид".

Синът на Андерсън, режисьорът и продуцент Джейми Андерсън, си спомни за Греъм като за "страхотен актьор, емблематичен глас и прекрасен човек". "На всички ще ни липсва много", пише той в Х.

Роден през 1925 г. в Лондон, британският озвучител служи в Кралските военновъздушни сили като радарен механик по време на Втората световна война.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Pochina-aktyorut-Deivid-Greum-ozvuchavasht-dyadoto-na-praseto-Pepa-i-personazhi-ot-Grumotevichnite-ptici-2271345
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.