Зафиров: В листите на БСП няма зависими кандидати
© БНТ
В листите на Лявото обединение няма зависими кандидати. Това увери и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров. По думите му за първи път листите за изборите са изцяло съобразени с очакванията на хората по места.

Той обясни, че формирането на голямо ляво обединение не е било лесно, но позитивите са повече от трудностите.

"От ляво си научихме урока. Сега е време да дадем на лявомислещите хора нова надежда и алтернатива", коментира пред националната телевизия и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров.

Той опроверга информацията, че по места има несъгласни с реденето на листите и подчерта, че БСП се е съобразило на 100% с очакванията на местните структури по отношение на водачите и формирането на листите.

"От 31 избирателни района, в 21 имаме нови водачи на листи. По-голямата част от тях са нови лица за политиката, което е гаранция за успех. Няма служебно редени листи", каза Зафиров.

И.ф. председател на БСП коментира и напускането на Лявото обединение на партия МИР и Симеон Славчев, защото се усещало чуждо влияние:

"Пожелавам им успех. Те имат сериозна електорална тежест. Сигурен съм, че ще се справят чудесно и самостоятелно на изборите. Само ще кажа, че ден преди изборите разговорите с тях вървяха по съвсем друг начин. За сметка на това тази седмица към обединението ще се присъединят две партии "Земеделски съюз-Александър Стамболийски" и една социалдемократическа формация плюс още 10 неправителствени организации от левия сектор", каза Зафиров.

Той отхвърли твърденията за задкулисие в левицата от страна на Делян Пеевски.

"Всеки може да твърди всякакви твърдения, но нека каже основанията за това. Повтаря се опорката, че Кирил Добрев бил в някаква зависимост от Пеевски. Знаете ли къде ще води листата Кирил Добрев – в Благоевград. А кой води листата на ДПС там? - Делян Пеевски. Как си представяте тази работа", обясни Зафиров.

Имаше напрежение между БСП и президентската институция, призна Зафиров. По думите му безплодната конфронтация с президента през последните години не доведе до нищо.



Още по темата: общо новини по темата: 424
25.09.2024 »
25.09.2024 »
25.09.2024 »
25.09.2024 »
25.09.2024 »
25.09.2024 »
предишна страница [ 1/71 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zafirov-V-listite-na-BSP-nyama-zavisimi-kandidati-2274884
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.