Министър Атанас Запрянов официално ще посрещне военния контингент, завърнал се от мисия в Косово
©
Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще присъства на церемонията по официалното посрещане на военнослужещите от маневрената рота, участвала в състава на многонационалния батальон на "Регионално командване – Запад" от състава на стабилизиращите сили на НАТО за поддържане на сигурността в Косово (KFOR). Ритуалът по посрещане на личния състав ще се проведе на 26 септември в района на военното формирование 52 590 – Ямбол от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада, където преди шест месеца военнослужещите преминаха първоначалната си подготовка. В церемонията ще участват още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов, началникът на щаба на Съвместно командване на силите (СКС) флотилен адмирал Галин Манев.

За успешно изпълнени задачи при участие в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово ще бъдат връчени награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на СКС. След посрещането е предвидена среща на министъра на отбраната и началника на отбраната с военнослужещите от военните формирования 52 590, 54 100 и 22 130 – Ямбол.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ministur-Atanas-Zapryanov-oficialno-shte-posreshtnevoenniya-kontingent-zavurnal-se-ot-misiya-v-Kosovo-2275355
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.