Пиар експерт: Тази тенденция се наблюдава в Австрия, Германия и Белгия
©
"В България радикализацията на политическото говорене не е предизвикана от политически аргументи или позиции, а от политическо неможене. Това са хора, които дори да имат някаква политическа ориентация – ляво-дясно, националисти, патриоти, нямат поглед за това, което трябва да се случи в близките 3-5 години у нас". Това заяви пиар експертът Максим Бехар в ефира на NOVA NEWS.

"Всичко се състои в икономика, бизнес, в това дали ще има пари, законодателна стабилност, улеснения за инвеститорите", поясни той.

По думите му радикализацията в политическото говорене е тенденция, която се наблюдава не само в България. "Това е тенденция в Австрия, Германия, Белгия. Има радикализация на политическите възгледи, не само на начина, по който те говорят", допълни Бехар. 

"Когато няма силен център и се явяваме за седми път на избори, по места се вихрят феодални интереси", заяви пиар експертът Десислава Олованова.

Относно последното заседание на 50-ото Народно събрание Олованова каза: "Някой си напазарува политически групи, за да не се приеме Пътната карта". Според нея има непосредствен бизнес интерес да не се затварят ТЕЦ-овете от Маришкия басейн. "Действа се за това да се вземе колкото може повече власт по места, за да се противодейства на тези процеси. Има кой да плати за това да не се приеме тази Пътна карта", допълни Олованова.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Piar-ekspert-Tazi-tendenciya-se-nablyudava-v-Avstriya-Germaniya-i-Belgiya-2280905
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.