По схемата с присвояване с диригента: Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на още трима
©
Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, свързано с разследване на длъжностно присвояване и пране на пари.

Повдигнати са обвинения на четири лица.

На Левон Манукян, за когото Plovdiv24.bg вече съобщи и П.П. са повдигнати обвинения по чл. 203, вр. чл. 26 от Наказателния кодекс – за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, извършено в условията на продължавано престъпление, през месец септември 2024 г.

По отношение на обвиняемите Атанас Георгиев и Б.Ч. са повдигнати обвинения за пране на пари - престъпление по чл. 253 от Наказателния кодекс.

Спрямо А.Г. е внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“. На Б.Ч. е взета мярка за неотклонение "гаранция“ в размер на 3000 лева.

Обвиняемите Левон Манукян и П.П. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои преценка на доказателствата с оглед евентуално внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Действията по разследването продължават.



Още по темата: общо новини по темата: 1
30.09.2024 »
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Po-shemata-s-prisvoyavane-s-dirigenta-Prokuraturata-v-Plovdiv-povdigna-obvineniya-na-oshte-trima-2281431
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.