Полезно за младите хора във Варна
©
Изключително полезни неформални форуми се провеждат сред младежите във Варна. Експерт обяснява за вредите от наркотични вещества, че дори и само носенето на цигара марихуана, е наказуемо. С примери и чрез игрови форми, младите хора научават и за вредите от прекомерната употреба на алкохол, за това как да се пазят в интернет и др. Лекциите се водят от специалист асоциално поведение, трафик на хора, превенции. Те преминават през различни училища във Варна, като през тази седмица се провеждат в училище "Св. Климент Охридски“ във Варна.

Неформалните образователни форуми са част от проекта "Ти можеш повече, отключи силата в себе си!", реализиран от сдружение "Младежки информационен доброволчески център“, по Младежки проекти на Община Варна 2024 г.

Насочен към младите хора във Варна - ученици и студенти. Целта му е да запълни важна ниша от образованието на младежите и ще им даде полезна, практическа информация за бъдещия им живот, като достойни граждани на България и Европейския съюз.

Менторите по проекта обхващат разнородни теми, свързани с ангажираността, участието и овластяването на младите хора, толерантност, нравственост, европейска принадлежност, етика, здравословен и природощадящ начин на живот, и др. На тренингите младите хора се запознават с това - какво означава участието в демократичните процеси, за да бъдат активни в участието си в процеса на правене на публични политики. Младите хора, обхванати по проекта "Ти можеш повече, отключи силата в себе си!" на сдружение МИДЦ по Младежки проекти на Община Варна 2024 г., придобиват и различни компетентности – артистичност, креативност, работа в екип, емоционална интелигентност, презентационни умения, находчивост, умение за аргументация и защита на мнение, умение за управление на времето, инициативност, умения за учене, умение за пасивно и активно слушане, умение за анализ и синтез на информация, умение за критично мислене, умение за работа с цифри и данни, обработване на данни.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Polezno-za-mladite-hora-vuv-Varna-2283127
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.